Wednesday, 20 August 2014

[Bake] Oreo Truffles and Nougat Truffles Recipe (in norwegian) :)If you want the recipe in English: GO HERE!

Ingredienser til Oreo Truffles:
  • 1-3 pakker med Oreo kjeks*
  • 1 pakke Philadelphia ost**
  • 3 plater med kokesjokolade***


* Hvis det blir litt til overs kan det brukes til pynt på trøflene, eller du kan bruke det sammen med is eller vanilje yoghurt.
** Jeg brukte den originale
*** Her velger du selv hva du vil bruke. Jeg dyppet de i mørk kokesjokolade og hadde lys kokesjokolade og hvit sjokolade som pynt. Personlig synes jeg de er best hvis de er dyppet i mørk kokesjokolade.

Hvordan lage:
1. Legg Oreo kjeksene i en pose og knus det med en hammer. Hvis du har en maskin som kan knuse det istedenfor, funker det. Du trenger ikke å være nøye på hvor finknust det skal være.
2. Ha litt av den knuste Oreo kjeksen i en bolle og tilsett Philadelphia osten. Tilsett litt og litt til du får noe som ligner en litt klumpete, men klissete "deig". Den skal være klissete.
3. La det stå i kjøleskapet over natten eller i fryseren til blandingen er kald nok å jobbe med.
4. Ta en te-skje og ha litt av blandingen i hånda. Lag små kuler og sett det på et brett. Dette er som sagt veldig klissete, så vask hendene ofte i kalt vann. Varme hender kan gjøre det litt mer klissete. 
5. Sett det i kjøleskapet over natten eller i fryseren til de er blitt kalde og ikke klissete å ta i.
6. Smelt kokesjokoladen. Hvordan du velger å smelte den, er opp til deg. Jeg brukte vannbad. NB: Ikke få vann i sjokoladen!
7. Ta en kule og legg den opp i sjokoladen. Bruk en gaffel for å ta den opp på undersiden. Tapp gaffelen på kanten av skålen, slik at sjokoladen som ikke fester seg render av. Bruk en kniv med spiss tupp og tytt/skyve fra undersiden av kulen for å få den av papiret og for å ikke lage merke i sjokoladen.
8. Strø litt Oreo kjeks på toppen hvis du ønsker, hvis ikke setter du dem inn i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Når sjokoladen har stivnet, tar du dem ut og pynter dem slik du vil.

NB: La stå i kjøleskapet til de skal serveres.


Ingredisener til Nougat Truffles:
  • 1-2 pakke med Nougat*
  • 2 plater med kokesjokolade**

* Antall pakker Nougat varierer på hvor mye du skal lage. 1 pakke Nougat inneholder 100g, og fåes kjøpt blandt annet ICA eller Coop Hypermarked.
** Her vil jeg anbefale å bruke lys melkesjokolade. Jeg syntes det ble litt bittert med den mørke. 

Hvordan lage:
1. La Nougaten stå i kjøleskapet over natten eller i fryseren. NB: Ikke la den bli for hard, da kan det bli vanskelig å skjære i den. 
2. Skjær firkanter. Om du vil ha store eller små er opp til deg. Vær ops på at Nougaten smelter veldig fort mot varme hender, så anbefales å være rask.
3. La de ligge i fryseren til de har blitt litt kalde og harde. I mens, kan du smelte sjokoladen.
4. Ha en Nougat bit i sjokoladen. Bruk samme teknikk for å få dem opp, som ble brukt på Oreo trøflene. Her lønner det seg å være rask, siden Nougaten smelter. 
5. Legg så i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
6. Når sjokoladen er stivnet, ha på pynt om ønskelig.

NB: La stå i kjøleskapet til de skal serveres.

Hvis du skal lage begge trufflene samtidig holder det med fire (4) sjokoladeplater. Jeg kjøpte 2 mørke og 2 lyse kokesjokolade, og en hvit for pynt. Det ble minimalt til overs, men det kan evt brukes til annet. 

post signature

No comments:

Post a Comment

If you want to comment or share your thoughs, please do! :)