Saturday 5 February 2011

[Life] Penis fakta (Del 1)


Stump sigaretten
Røyking kan gjøre penisen opptil en hel centimeter kortere.
Den krymper ikke, men røykere kan oppleve at den er kortere i erigert tilstand. Junior blir nemlig hard som resultat av at blod «pumper den opp», men hos røykere gjør nikotinavhengigheten blodtilstrømmingen dårligere.
Røm og tøm
Den mannlige orgasmen varer i snitt seks sekunder. Hos kvinnen i 23 sekunder.
Sammen med orgasmen er det vanlig å få utløsning - og da skytes mellom 50 millioner og 300 millioner spermier ut.
Og da kan størrelsen betyr noe - i hvert fall dersom man vil være først til mølla, spermie-vise i så måte. Årsaken er at jo lengre penis, jo lengre kommer den inn - og jo kortere er veien til målet (egget). For øvrig er målet cirka en 7-10 centimeter lang svømmetur for spermiene, noe de bruker en halvtimes tid på (men de lever lenger enn det og kan holde det gående et par dager).
Grower eller shower?
Det finnes to typer peniser - de som blir større og lengre ved erigert tilstand, og de som blir harde, men ellers ikke endrer lengde. En undersøkelse foretatt av Men's Health viser at 79 prosent av mannfolka i verden har den første varianten - en penis som blir større - mens de 21 andre kun løfter flaggstanga.

100 har to peniser



i 1609 ble registrert et guttebarn med to peniser.
Siden da er det omtalt cirka 100 menn som er født med to peniser, og tilstanden kalles Diphallia. Det finnes forskjellige varianter, også der begge peniser er funksjonelle - emn bare en om gangen dog.

Med eller uten hette
I Norge er det ikke like vanlig, men i blant annet USA er store deler av mannfolka omskåret - de har kuttet vekk det ytterste av forhuden - enten av religiøse, hygieniske eller tradisjonelle årsaker. Når det gjelder hygiene, er det ikke bedre så sant man ellers er renslig. Men omskjæring har sine fordeler - smitte av hiv har vist seg vanskeligere dersom man har fjernet huden.
Og - av jordens mannlige befolkning over 15 år, er bare 30 prosent omskåret.
Og sist, men ikke minst - den vanligste årsaken til at penis «knekker» er ikke heftige samleier. Nei, det klarer gutta selv, med å (over-)ivrig å ta saken i egne hender.



No comments:

Post a Comment

If you want to comment or share your thoughs, please do! :)