Sunday 27 February 2011

[Interior] Vårens interiørtrender 2011.

Copy from Vi Villa!


Clouds
Clouds er en feminin trend som er inspirert av himmelen med lette, luftige og myke farger. Søndergaard mener det er den sikre og kommersielle trenden der man ikke kan gå feil, men at det er viktig å jobbe med kontraster, ellers kan det fort bli kjedelig. Det skal være pent og enkelt med myke og feminine farger og former, avbrutt med maskuline kontraster i form av trykk, teksturer og mønster på overflaten.
Romantikken er fortsatt til stede, men shabby chic blir byttet ut med moderne og minimalistiske innslag. Det skal ikke lenger være sukkersøtt, og naturen er en enda viktigere enn før. Inspirasjon fra insekter, blomster og blader, anatomi og ikke minst skyer bidrar med detaljer til temaet. Materialer kan være bløte tekstiluttrykk i betong eller stein, papir, kartongmøbler og dekorert skulpturell keramikk.
 Sea: Maritime detaljer og drivved er riktig for Sea trenden. Produktene
kan godt ha et hjemmelaget uttrykk slik som dette bordet fra Palma har.
Sea: Maritime detaljer og drivved er riktig for Sea trenden. Produktene kan godt ha et hjemmelaget uttrykk slik som dette bordet fra Palma har.
Sea
Denne trenden har hentet all sin inspirasjon fra sjøen. Her skal alle havets farger hylles og alt som forbindes med, ved, over og under havoverflaten blir viktige inspirasjonskilder. Livet fra havet og ulike blåtoner som spenner seg til grønt og brunt spiller en viktig rolle. Rødt vil fungere som en kontrastfarge i denne trenden, inspirert av signalfargen brukt i redningsvester og livbøyer.
- Denne stilen er ikke romantisk, og her skal det moderne livet på det nordiske hav stå i fokus, forklarer Søndergaard.
Produktene kan godt se litt slitt og brukt ut, men de skal ikke være shabby og yndige. Innslag av drivved er veldig riktig, og møblene kan ha et hjemmelaget uttrykk. Denim er fortsatt like aktuelt kan kombineres med bomull, lær, tau og slitte tekstiler.
 Sun: Etniske mønster med en moderne vri og ulike variasjoner av gultoner
kjennetegner Sun trenden. Denne klassiske butterflystolen med Kelim
mønster i gult fra Nordal passer rett inn i trenden
Sun: Etniske mønster med en moderne vri og ulike variasjoner av gultoner kjennetegner Sun trenden. Denne klassiske butterflystolen med Kelim mønster i gult fra Nordal passer rett inn i trenden
Sun
Optimisme, positivitet og håp kjennetegner Sun trenden. Gult fra solen i ulike toner og graderinger vil være en viktig inspirasjonskilde, kombinert med innslag fra Afrika, Østen og middelhavsland. Det skal være eksotisk, men samtidig minimalistisk.
- Alt som har med solen å gjøre preger denne trenden, forteller Søndergaard. Sol, ørken og nomadelivet kombinert med gultoner i alle varianter. Det er ikke lenger bare en gultone, men alt fra sterk oransje til utbrent gul. Graderinger og fargeforløp er også på vei tilbake igjen.
Produktene kan godt være litt provoserende og overraskende, samtidig som autentiske og rustikke. Farger og mønster fra etniske land med en moderne vri er nøkkelord. Materialer er brunt lær, frynsede detaljer, bomull, silke og kelimtepper.  Kurv og kork er også gjeldende, kombinert med rustikk og håndlaget keramikk.
 Paradice: Nok en gang har Turiform truffet en av årets trender. Dette
sengetøyet har fargesterke og voluminøse detaljer som gir assosiasjoner
til tropiske øyer, palmer sjø og paradis.
Paradice: Nok en gang har Turiform truffet en av årets trender. Dette sengetøyet har fargesterke og voluminøse detaljer som gir assosiasjoner til tropiske øyer, palmer sjø og paradis.
Paradise
Full gass på fargeskalaen, eksotiske mønstre, tropiske øyer, palmer sjø og strand er viktige stikkord for Paradise-trenden.
- Tenk på Bounty Island og all den inspirasjonen du kan tenke deg fra paradis, forteller en oppglødd Søndergård. Denne trenden står sterke enn Sun trenden og her skal det være masse farger.
Denne trenden legger et grunnlag for en ny optimisme. Store blomster og andre botaniske elementer er fremtredende. Fargesterke møbler og voluminøse detaljer står sterkt i en glad og optimistisk tone med innslag av kitsch. Materialer er Plastikk, gummi , blanke og matte overflater og transparente stoffer.

No comments:

Post a Comment

If you want to comment or share your thoughs, please do! :)