Saturday 5 February 2011

[Food] Interessante fakta om mat og drikke


Velger du juice istedenfor frukt får du nemlig i deg færre vitaminer. I tillegg får du ingen metthetsfølelse av å drikke et glass juice sammenlignet med å spise en appelsin. Noen typer er også tilsatt sukker.
Det er svenske Aftonbladet som har samlet 20 skjulte vektfeller du helst ikke bør gå i.
Du varierer ikke frokosten
Dersom du alltid spiser det samme hver morgen til frokost og lunsj er risikoen stor for at du bytter ut sunn mat med dårlig mat. Du blir rett og slett lei. Varier istedenfor de sunne alternativene og sprit opp rettene med grønnsaker som for eksempel squash og aubergine.
Du spiser for mye ferdigmat
Mange frosne ferdigretter inneholder for mye salt og fett. Å spise mat fra frysedisken en gang i uken går bra, men pass på å fylle på med grønnsaker og frukt.
Du spiser ikke fisk
Fisk inneholder blant annet omega 3-fettsyrer som forebygger hjerte- og karsykdommer.
Du spiser ikke dessert
Hvis du hopper over desserten kan du føle deg sukkersugen. Unn deg heller litt sukker innimellom. det er bedre med en sjokoladebit ettermiddagen enn å dytte i seg en kilo sjokolade en gang i måneden.
Du spiser for lite fett
30 prosent av det daglige kaloriinntaket skal være fett. Fett i riktig mengde er nyttig.
Du drikker et glass vin før middagen
Vin senker kroppens blodsukker og får deg til å kjenne sult selv om du har spist.
Du spiser for store porsjoner
Særlig på restauranter er porsjonene for store. Og resultatet er at du spiser opp alt som serveres på tallerken. Be gjerne om en halv porsjon.
Du drikker lunsj
Om du ikke gjør det for ofte går det bra å erstatte lunsjen med en energidrikk. vanlig mat er best for kroppen, dessuten øker metthetsfølelsen når du tygger i deg mat.
Du spiser mye saus til maten
Foruten å tenke på hva du spiser så er det også viktig å være oppmerksom på hvordan maten tilberedes og hva du spiser til. Restaurantmat blir ofte tilberedt med fete oljer og mye smør og sausen er ofte betydelig fetere enn hva man tror. Bestill mat med sausen ved siden av
Du tror du kan spise mye
Selv om du trener flittig er det ikke bra å spise for mye. Risikoen er at du ikke klarer å forbrenne nok kalorier og da gir ikke treningen like bra resultater.
Du drikker for lite vann
Om du drikker for lite vann kan du bli uttørret. Risikoen er også at du forveksler tørsten med godtesuget.
Du spiser sukkerfritt
Vær oppmerksom på at sukkerfritt ikke er det samme som kalorifritt. Selv om godteriet ikke inneholder sukker kan det være proppfullt av kalorier likevel.
Du setter for høye mål
Umulige mål er ikke bra. Oppmuntre deg selv og vær glad for de kiloene du klarer å bli kvitt istedenfor å deppe over de kiloene du skulle ha gått ned ekstra.
Du unngår smør, men ikke olje
En spiseskje smør og en spiseskje olje inneholder begge to hele 100 kcal.
Du spiser for fort
Det tar omtrent 20 minutter før du kjenner metthetsfølelsen etter at du har spist. Gjennom å spise langsommere kan du lettere kjenne når du er mett.
Du drikker ferdigjuice
Se opp for ulike drikker som kaller seg for fruktcocktail eller juicedrink. Ofte er dette fruktsaft proppfull av sukker. Velg juice som lover 100 prosent ublandet fruktjuice
Du har sluttet å spise snacks
Å småspise nyttig snacks gir både metthetsfølelse og tilfredsstillelse. Det minimerer også risikoen for at du overspiser annen mat. Eksempel på nyttig snacks er agurk og gulrøtter med yoghurt dip.
Du spiser sorbet - ikke yoghurt 
Sorbet inneholder like mange kalorier som frossen yoghurt, men mangler det nyttige kalsiumet.
Du spiser for få kalorier
Å bare spise 800 kalorier om dagen er for lite. kroppen trenger rundt 1300 kalorier for å holde hjulene i gang. Spiser du for lite er risikoen stor for at kroppen skrur ned forbrenningen og vekten forblir den samme.

No comments:

Post a Comment

If you want to comment or share your thoughs, please do! :)