Friday, 22 October 2010

[School] Moodboard Art Nouveau


For oppgave vi hadde var Art Nouveau som var en stil epoke fra 1890-1910. Det var mye organiske former, sterilisert, ikke så mange rette linjer og det skulle ofte være veldig dekorativt. Også elementer fra natur og planteliv ble brukt mye.

Siden Art Nouveau er fransk og betyr "ny kunst" ble den også kalt for Jugenstilen både av tyskere og nordmenn, og betyr ungdom.

Bildene jeg har valgt:
Den store trappen i midten er fra Tassel hotel, og man ser at det var typisk Jugend stil og har organiske former på trappetrinnene, og man kan se at dekorasjonen på veggen skal forestiller røtter. Blomstene på siden av bilde (øverst) er fra en side der man kan få border og slikt med Jugend detaljer. Bilde under (på venstresiden) er et bilde fra en side der man kunne få maler hvis man skulle lage glassmaleri og slikt. På høyresiden er det en krukke som jeg fant på en Art Nouveau side, og stolen nederst er fra en side som solte en stol laget av Michael Thonet (som er en tysk-øste risk møbeldesigner). Skriften er Art Nouveau CAPS. 


Siden Moodboardet skulle være i A3 format, og mitt var for lite måtte jeg lage en annen ramme. Derfor ble det slikt det er nedenfor. 


Linker til:

No comments:

Post a Comment

If you want to comment or share your thoughs, please do! :)