Wednesday 20 August 2014

[Bake] Oreo Truffles and Nougat Truffles Recipe (in norwegian) :)



If you want the recipe in English: GO HERE!

Ingredienser til Oreo Truffles:
  • 1-3 pakker med Oreo kjeks*
  • 1 pakke Philadelphia ost**
  • 3 plater med kokesjokolade***


* Hvis det blir litt til overs kan det brukes til pynt på trøflene, eller du kan bruke det sammen med is eller vanilje yoghurt.
** Jeg brukte den originale
*** Her velger du selv hva du vil bruke. Jeg dyppet de i mørk kokesjokolade og hadde lys kokesjokolade og hvit sjokolade som pynt. Personlig synes jeg de er best hvis de er dyppet i mørk kokesjokolade.

Hvordan lage:
1. Legg Oreo kjeksene i en pose og knus det med en hammer. Hvis du har en maskin som kan knuse det istedenfor, funker det. Du trenger ikke å være nøye på hvor finknust det skal være.
2. Ha litt av den knuste Oreo kjeksen i en bolle og tilsett Philadelphia osten. Tilsett litt og litt til du får noe som ligner en litt klumpete, men klissete "deig". Den skal være klissete.
3. La det stå i kjøleskapet over natten eller i fryseren til blandingen er kald nok å jobbe med.
4. Ta en te-skje og ha litt av blandingen i hånda. Lag små kuler og sett det på et brett. Dette er som sagt veldig klissete, så vask hendene ofte i kalt vann. Varme hender kan gjøre det litt mer klissete. 
5. Sett det i kjøleskapet over natten eller i fryseren til de er blitt kalde og ikke klissete å ta i.
6. Smelt kokesjokoladen. Hvordan du velger å smelte den, er opp til deg. Jeg brukte vannbad. NB: Ikke få vann i sjokoladen!
7. Ta en kule og legg den opp i sjokoladen. Bruk en gaffel for å ta den opp på undersiden. Tapp gaffelen på kanten av skålen, slik at sjokoladen som ikke fester seg render av. Bruk en kniv med spiss tupp og tytt/skyve fra undersiden av kulen for å få den av papiret og for å ikke lage merke i sjokoladen.
8. Strø litt Oreo kjeks på toppen hvis du ønsker, hvis ikke setter du dem inn i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Når sjokoladen har stivnet, tar du dem ut og pynter dem slik du vil.

NB: La stå i kjøleskapet til de skal serveres.


Ingredisener til Nougat Truffles:
  • 1-2 pakke med Nougat*
  • 2 plater med kokesjokolade**

* Antall pakker Nougat varierer på hvor mye du skal lage. 1 pakke Nougat inneholder 100g, og fåes kjøpt blandt annet ICA eller Coop Hypermarked.
** Her vil jeg anbefale å bruke lys melkesjokolade. Jeg syntes det ble litt bittert med den mørke. 

Hvordan lage:
1. La Nougaten stå i kjøleskapet over natten eller i fryseren. NB: Ikke la den bli for hard, da kan det bli vanskelig å skjære i den. 
2. Skjær firkanter. Om du vil ha store eller små er opp til deg. Vær ops på at Nougaten smelter veldig fort mot varme hender, så anbefales å være rask.
3. La de ligge i fryseren til de har blitt litt kalde og harde. I mens, kan du smelte sjokoladen.
4. Ha en Nougat bit i sjokoladen. Bruk samme teknikk for å få dem opp, som ble brukt på Oreo trøflene. Her lønner det seg å være rask, siden Nougaten smelter. 
5. Legg så i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
6. Når sjokoladen er stivnet, ha på pynt om ønskelig.

NB: La stå i kjøleskapet til de skal serveres.

Hvis du skal lage begge trufflene samtidig holder det med fire (4) sjokoladeplater. Jeg kjøpte 2 mørke og 2 lyse kokesjokolade, og en hvit for pynt. Det ble minimalt til overs, men det kan evt brukes til annet. 





post signature

Sunday 17 August 2014

[Life] I bought myself something special this weekend



Www.twitter.com/sachoza

Me and my boyfriend have a very open relationship when it comes to money, since we are living 90% on his money. We have it very balanced and very open to what and were he money is going.

Since my boyfriend got my "permission" to buy the big Payday2 pack on steam (since it was on sale for around 20 euros or something), I gave myself some permission to buy something that I like.

I have been talking a little with my boyfriend during this summer about taking some decoration classes (for cakes) in the evenings when I get a job and we get more income. And since we need the stuff, I thought "why not buy it on sale, for cheaper money?" + I can already starts now with the training. So I got myself a sett for helping me out with decorations! :)

post signature